Muiswerk Educatief gaat verder onder de naam Kurve

Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve. Maar waarom eigenlijk? "De naam Muiswerk past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten worden bediend met touchscreens," vertelt Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Kurve. "Daarom zochten we naar een nieuwe naam. Dit meldt Kurve. 

De naam Kurve verwijst naar de individuele leercurve die leerlingen in onze leermiddelen volgen. En de pay off 'innovatieve makers van online leermiddelen' sluit aan bij wie wij zijn."

Leermiddelen 

Leerlingen en studenten slim laten groeien in rekenen en talen, blijft de missie van Kurve. Daarbij zorgt slimme techniek ervoor dat iedereen zijn eigen leercurve volgt in de leermiddelen Numo, Flexi en Muiswerk Online. Met de naam Kurve heeft de organisatie een nieuwe huisstijl gekregen. Maar de leermiddelen houden hun vertrouwde jas.

Muiswerk Educatief is altijd een bloeiende organisatie geweest. "Dat succes schrijf ik toe aan de drie prioriteiten die wij ons stelden en blijven stellen nu wij Kurve heten," aldus Van Tongeren.

Samenwerken 

Kurve heeft veel nieuwe plannen. Van Tongeren: "Contentspecialisten zijn druk bezig met het verder ontwikkelen van nieuwe leerlijnen voor Frans, Duits en Spaans in Numo. Verder gaan we ons meer richten op samenwerken, bijvoorbeeld met toetsleveranciers. Door een koppeling te maken tussen toetsresultaten en het online leermiddel Numo kunnen leerlingen nóg gerichter gaan oefenen.

Koppelingen 

Ook zijn we bezig met het realiseren van koppelingen tussen onze leermiddelen en administratiesystemen. Want het scheelt scholen administratieve handelingen als bijvoorbeeld namen van leerlingen automatisch in het leermiddel worden ingelezen."

Door: Nationale Onderwijsgids