Honderden kinderen op wachtlijst voor zwemles helaas geen uitzondering meer

De roep om een oplossing voor het stijgend aantal kinderen op wachtlijsten voor zwemles groeit. De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) is blij dat gemeenten in Nederland zich beginnen uit te spreken over de zwemlesproblematiek. Vorige week zijn alle burgemeesters van Nederland aangeschreven of zij zich naast versoepelingen voor de horeca en activiteiten voor jongeren ook willen uitspreken vóór zwemles. Dit meldt ANP Expert Support.

Het zwemonderwijs ligt wegens de derde lockdown nu weer bijna elf weken stil. 300.000 zwemleskinderen zitten thuis en hun leerproces staat stil. Hierdoor stijgen de wachtlijsten zo explosief dat het volgens Shiva de Winter, voorzitter van de NSWZ, jaren gaat duren om dit bij te werken. “Gevolg is een latere leeftijd dat kinderen voor hun diploma kunnen starten en aankomende zomer grote zorgen over het niveau van de zwemmers met en zonder diploma”, aldus De Winter.

Volgens De Winter kan het probleem deels worden opgelost door de zwembaden nu te openen voor zwemlessen. “Het kabinet is nu aan zet om zich uit te spreken over de zwemveiligheid van kinderen”, aldus De Winter.

Door: Nationale Onderwijsgids