Rijlessen en praktijkexamens vanaf vandaag weer mogelijk

Rijschoolhouders beginnen woensdag weer met het geven van rijlessen en het afnemen van praktijkexamens, nadat het demissionair kabinet vorige week versoepelingen bekendmaakte van de coronamaatregelen. Deze week staan ongeveer 5500 praktijkexamens gepland, maar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) verwacht dat veel kandidaten hun auto-examen zullen uitstellen omdat ze sinds december niet hebben kunnen lessen.

Het CBR heeft mogelijk gemaakt dat kandidaten met een reservering tussen 3 maart en 2 april het examen kunnen verplaatsen. Ze krijgen voorrang op kandidaten die nog geen examen hebben gereserveerd. Hiervoor houdt het CBR tot en met mei plekken vrij. Kandidaten en opleiders zijn hierover geïnformeerd.

De circa 5500 praktijkexamens betreffen ook onder andere motor- en brommerexamens. Deze kandidaten hebben de afgelopen periode wel kunnen oefenen, omdat de beperkingen voor hen niet golden.

Het totaal aantal uitgestelde theorie- en praktijkexamens is opgelopen tot meer dan 600.000. Nieuwe kandidaten die nog geen examen hadden gereserveerd, moeten rekening houden met een wachttijd van twintig weken tot een half jaar. Dat geldt met name voor de praktijkexamens voor auto, motor, bromfiets en auto met aanhangwagen.

Door: ANP