Honderden schrijvers omarmen campagne voor noodlijdende winkels

Tegen de tweehonderd schrijvers hebben inmiddels online een oproep geplaatst aan hun lezers om iets te bestellen bij noodlijdende lokale boekwinkels. De hashtags #Steunjeboekhandel en #Steundeboekhandel waren donderdag vrijwel de hele dag trending op sociale media.

Auteurs van alle leeftijden en genres hebben zich de afgelopen dagen aangesloten bij het initiatief: van Herman Koch tot Jan Terlouw, van Simone van der Vlugt tot Simon de Waal, van Isa Hoes tot Jean-Marc van Tol en van Nhung Dam tot Ronald Giphart. Ook veel kinderboekenschrijvers hebben op hun socials een oproep geplaatst.
 
De schrijvers roepen het publiek op om massaal boeken te bestellen bij lokale ondernemers. Veel mensen weten niet dat lokale winkels ook bezorgen tijdens de coronacrisis.
 

Winkels verdwijnen

De Nederlandse boekenbranche lanceerde donderdag een grote landelijke campagne om de honderden lokale boekhandels te redden die door de coronacrisis op omvallen staan. Het initiatief komt van boekenkoepel CPNB en boekverkopersbond KBb.
 
Dankzij de coronacampagne #Ikleesthuis werd er het afgelopen jaar meer gelezen. Maar de fysieke boekwinkels profiteren hier te weinig van. "Er is een nieuwe, grote publieksactie nodig om iedereen nu richting de boekhandel te krijgen, willen we allemaal nog genieten van de boekhandels in de buurt ná de coronacrisis", stellen de twee brancheorganisaties. Zij gaan het belang van de fysieke winkels onder de aandacht van het publiek brengen door middel van grote advertenties en radiospotjes.
 
Door: ANP