Normal_kind_tekenen_potlood_huiswerk_schoolopdracht_schrijven
Op 24 januari 2020 vindt de eerste editie van het Handschriftonderwijs symposium plaats in Gouda. In de afgelopen jaren is het handschriftonderwijs is enigszins naar de achtergrond verschoven, waardoor ook belangrijke ontwikkelingen onvoldoende in beeld zijn gekomen. Tijdens het symposium wordt een kwalitatieve stimulans gegeven aan het handschriftonderwijs. Dit meldt ConcepThink.

Handschriftonderwijs

Het handschriftonderwijs biedt het primair en voortgezet onderwijs veel meer dan alleen maar schrifteducatie. Het met de hand schrijven daagt het brein van leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs uit bij het leren en hun verdere ontwikkeling. Het symposium schept een verfrissende kijk op met de hand schrijven binnen het toekomstige onderwijscurriculum voor het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). 
 

Programma

Tijdens de ochtend geven enkele aansprekende personen, verbonden aan gerenommeerde instanties vanuit hun eigen expertise een vakinhoudelijke kijk op de huidige taalvaardigheid en vernieuwende positie van het handschriftonderwijs. Daarbij geven zij hun op de toekomst gerichte visie binnen het vernieuwde onderwijscurriculum in het primair en voortgezet onderwijs. Enkele sprekers zijn prof. dr. Erik Scherder, Gerdineke van Silfhout en Else Kooijman. 
 
In de middag is er een programma onder meer workshops die in het teken staan van individuele kennisoverdracht. Wetenschappelijke onderbouwing en vernieuwende deskundige inzichten komen tijdens het symposium samen met de dagelijkse onderwijspraktijk. 
 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het symposium is te vinden op: www.handschriftonderwijs.nl
 
Door: Nationale Onderwijsgids