Logo_erasmus_universiteit

Op 2 oktober 2014 organiseren de Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en Leiden Universiteit een Umeet-bijeenkomst over robotica. Onder het motto 'Ontdek jouw vertrouwen in robots' belichten wetenschappers van de drie universiteiten met name robots in de zorgsector. Moet zorg wel worden overgenomen door robots of is dit een taak van mensen?  Wie is aansprakelijk als een robot een fout maakt? Daarnaast zijn er onder meer workshops robotbouwen en drones, en vertelt ESHCConderzoeker Etienne Augé over Science fiction en ons beeld van robots.

Umeet 'Vertrouwen in de robots'
Tijdens het programma buigen juriste Bibi van der Berg, (Universiteit Leiden), promovendus psychologie  Roy de Kleijn, (Universiteit Leiden) en robotonderzoeker Joost Broekens (TU Delft) zich over vraagstukken over robots in de zorg: moet die wel worden overgenomen door robots of is dit een taak van mensen? Wie is aansprakelijk als een robot een fout maakt? Internetsocioloog  Chris van 't Hof zit de bijeenkomst voor, EURhoogleraar Filosofie van mens en cultuur Jos de Mul leidt in en sluit af.

Workshops
Na de discussie kan het publiek keizen uit vier workshops: Bouw je eigen robot (lego Delft), Impact van Drones in ons leven (Marki van Iforesee Expo met Labs/ Drone Lab), Ontdek jouw vertrouwen in robots ( Roy Kleijn, Leiden) enScience fiction en ons beeld van robots (
Etienne Augé, EUR) 

'Vertrouwen in de robots' op donderdag 2 oktober vindt plaats in de aanloop van het Weekend van de wetenschap op 4 en 5 oktober en wordt georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Umeet van de VSNU, om het draagvlak voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te versterken.

Deelname is gratis, inschrijven vereist.