Logo_images__3_

De TU Delft gaat bijscholing in de vorm van Massive Open Online Courses (MOOC's) aanbieden via de nieuw opgerichte Extension School. De cursussen worden in een nieuwe online onderwijsvorm aangeboden: er komt meer interactie en discussie aan te pas ondanks het feit dat het e-learning blijft. Dit meldt Profnews.nl.

De cursussen zullen dichter bij de dynamiek van het klaslokaal komen door de discussiemogelijkheden en de interactie. Dit is met name belangrijk in het technisch onderwijs, aldus e-dean Rob Fastenau. “Zeker in de technische sectoren is constant behoefte aan bijscholing en de nieuwste kennis."
 
De universiteit blijft daarnaast opleidingen gratis aanbieden. Deze dienen als proeftuin om te kijken welke vormen wel en niet aanslaan, aldus Fastenau. “Hierdoor kunnen we onze opleidingen steeds een beetje aanscherpen.”
 
Managing consultant Tino de Velde van Capgemini Consulting denkt dat de nieuwe onderwijsvorm meerwaarde voor bedrijven op gaat leveren. Volgens hem moeten onderwijsinstellingen de online opleidingen over een paar jaar standaard in hun portfolio hebben om mee te kunnen komen. Daarnaast denkt hij dat de interactie zal leiden tot betere resultaten dan de resultaten die behaald worden met e-learning. 
 
© Nationale Onderwijsgids