Sinterklaasjournaal van start met 1,2 miljoen kijkers

De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal heeft maandagavond ruim 1,2 miljoen kijkers getrokken, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het langlopende programma staat daarmee op de vijfde plek van best bekeken uitzendingen.

De aftrap van de nieuwe reeks trok ongeveer evenveel kijkers als het afgelopen jaar. In 2020 vestigde de eerste aflevering een record met ruim 1,5 miljoen kijkers. Dit was in de periode dat programma's sowieso meer kijkers trokken vanwege de coronalockdown. Verder is het aantal kijkers de afgelopen jaren vrij stabiel, blijkt uit een analyse van de SKO.

Kanonnier 

De Sint komt dit jaar aan in Hellevoetsluis. In de eerste aflevering maakten de kijkers onder meer kennis met een kanonnier die een eresaluut voor de goedheiligman voorbereidt. Verslaggever Jeroen Kramer werd bovendien aangehouden door twee politieagenten, omdat ze hem verdenken van snode praktijken. Gelukkig kreeg Dieuwertje Blok wel het eerste contact met de stoomboot en de roetveegpieten, die het verspreiden van de pakjes hebben gedigitaliseerd.

NOS Journaal 

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur, waar ruim 2 miljoen mensen voor klaarzaten. Zilver was er voor het consumentenprogramma Radar met ruim 1,5 miljoen kijkers, en het brons ging naar het RTL Nieuws van 19.30 uur, waar bijna 1,4 miljoen mensen naar keken.

Door: ANP