In zaak Gino hoort verdachte Donny M. vandaag of hij langer vast blijft zitten

De 22-jarige man uit Geleen die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de dood van de 9-jarige Gino, wordt dinsdag in Roermond voorgeleid. Hij hoort dan of hij langer vast moet blijven zitten. Hij werd zaterdagochtend om 04.00 uur opgepakt.

Tijdens het verhoor door de politie vertelde hij waar het lichaam van Gino lag. Dat lag achter een andere woning, niet ver van het huis waar de verdachte woont. De verdachte, Donny M., wordt naast betrokkenheid bij de dood van het jongetje ook verdacht van ontvoering van Gino.

Gino 

Gino werd woensdagavond voor het laatst gezien op een voetbalveldje in Kerkrade waar hij met enkele andere kinderen voetbalde. Sindsdien werd hij vermist. Hij logeerde sinds een week bij een zus in Kerkrade omdat zijn moeder in Maastricht ziek was en hij daar niet kon blijven. Na zijn verdwijning sloeg de politie groot alarm uit vrees voor een misdrijf. Talloze vrijwilligers begonnen grote zoekacties in Kerkrade en in Landgraaf waar een step werd gevonden die veel leek op de step die Gino tijdens zijn verdwijning bij zich had.

Zoektochten 

Bij die zoektochten werden ook spullen gevonden die mogelijk van Gino waren. Onderzoek daarvan heeft bijgedragen aan het vinden van de verdachte, bleek zaterdag tijdens een persconferentie van onder meer politie en justitie in Maastricht.

Advocaat 

M. zit in beperkingen, dat betekent dat hij slechts mag spreken met zijn advocaat en dat alle betrokken partijen (politie, justitie en advocaat) naar buiten toe het zwijgen toe doen.

Door: ANP