Reddingsbrigade Nederland vraagt aandacht voor gevaren van de zon

Onze kennis over de zon stijgt, maar Nederlanders laten zich nog zeer regelmatig door de kracht verrassen. Negentig procent van alle Nederlanders is weleens verbrand in de zon en maar liefst vijftig procent is weleens zwaar verbrand. Dat blijkt uit het ‘Nationale Zonrapport 2022', uitgegeven door UV-Fashions. Dat meldt Reddingsbrigade Nederland.

Reddingbrigade Nederland vindt het belangrijk dat mensen zich goed insmeren met zonnebrandcrème. Vandaar dat Reddingsbrigade Nederland samen met UV-Fashions en Happy Skinz de handen ineenslaat om de eigen lifeguards en het publiek te informeren over de noodzaak van bescherming tegen uv-straling. Een overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon kan leiden tot huidkanker. Door bewustwording van de gevaren van overmatige blootstelling aan uv-straling kan het terugdringen van huidkanker worden bevordert. 

Veiligheid 

Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. Vrijwilligers van lokale reddingsbrigades waken preventief over de veiligheid en kunnen levensreddend handelen in geval van nood. Goede preventie begint bij jezelf. In dat kader mag Reddingsbrigade Nederland bijna zeventig Happy Skinz-zonnebrandcrème pakketten beschikbaar stellen aan lokale reddingsbrigades met een toezichtsfunctie langs de kust en bij recreatiegebieden. 

Preventieflyers 

De goed ingesmeerde lifeguards delen vervolgens preventieflyers uit aan de gasten die ze in hun gebied mogen verwelkomen. De flyer bevat informatie over de gevaren van uv-straling. Ook worden er posters opgehangen om publiek breder te informeren. Via deze preventieve uitingen kunnen de badgasten ook met korting UV-werende middelen bestellen en de betrokken organisaties ondersteunen met hun missie. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Reddingsbrigade Nederland