Dinosaurussen komen tot leven tijdens de kerstvakantie in Amsterdam

Het is de grootste dino expo van Europa. Ondanks de corona crisis neemt World of Dinos tijdens de kerstvakantie bezit van de Kromhouthal in Amsterdam. De voormalige scheepswerf wordt volgens de producenten van de expo omgebouwd tot een ‘jurassic parc’ waarin vijftig dinosaurussen worden geplaatst. "Dat kan volledig veilig”, zegt woordvoerder Mike Leegwater. "De educatieve tentoonstelling is helemaal corona proof, werkt met tijdsloten en voldoet aan de eisen van de overheid.” World of Dinos was eerder te zien in de Jaarbeurs. Nooit eerder werd Amsterdam aangedaan. "Dit is een primeur. En ook nog eens op een zeer bijzondere locatie.” De expo is te zien in de Kromhouthal van 18 december 2021 tot en met 23 januari 2022. Dit meldt World Of Dinos. 

Het karakter van de Kromhouthal is industrieel. "Een prachtige setting voor onze dinosaurussen”, zegt Leegwater. "Het complex is bijna 5.000 vierkante meter groot en erg hoog. Dat betekent dat onze giganten daar mooi kunnen worden opgebouwd in spectaculaire decors.” World of Dinos is voornamelijk bedoeld voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd. "Aan de hand van een speurtocht ontdekken ze de tentoonstelling. En leren ze veel over dinosaurussen en hun leefgewoonten. Alle informatie die we presenteren is wetenschappelijk getoetst.” Toch is een bezoek aan World of Dinos ook en misschien wel vooral een spannend uitje, aldus de woordvoerder. "Alle dinosaurussen bewegen, grommen en zijn voorzien van passende belichting. Bezoekers stappen letterlijk een andere wereld in.” 

Ontdekkingsreis als doorstroomlocatie 

De tentoonstelling is een zogenaamde doorstroomlocatie die ingericht is op anderhalve meter. "We monitoren bezoekersstromen exact zodat het nooit te druk wordt. Afstand houden is geen probleem en overal op de vloer kunnen gasten hun handen desinfecteren. Comfort en een veilig gevoel voor onze gasten zijn essentieel.” World of Dinos combineert plezier met educatie, zegt Leegwater. "Het eerste deel van de tentoonstelling is vooral een ontdekkingsreis langs immense dinosaurussen die ooit de aarde bevolkten. Er is tevens een dinoscoop waar doorlopend leerzame films vertoond worden. De expositie eindigt met een kidszone waarin onder meer springkussens en een VR attractie geplaatst zijn. Ook kunnen kinderen er zelf op zoek gaan naar fossielen.”

Vrachtwagens met dinosaurussen 

World of Dinos verwacht veel publieke belangstelling voor de dinosaurussen in Amsterdam. "Veel activiteiten in de kerstvakantie zijn geannuleerd door de corona maatregelen. Onze expositie wordt daar als educatieve doorstroomlocatie niet door geraakt. We kunnen op een veilige manier gezinnen met kinderen en opa’s en oma’s een leuke middag uit bieden. Op een verantwoorde manier.” De opbouw van World of Dinos gaat volgende week van start. "Meer dan dertig technici zijn nodig om de tentoonstelling op te bouwen. Vrachtwagens met dinosaurussen rijden straks af en aan om van de Kromhouthal een dierentuin vol met dinosaurussen te maken.” De opbouw duurt vijf dagen. "Het weekend van 18 december gaat World of Dinos open. De expositie blijft in Amsterdam tot en met 23 januari. Tijdig reserveren via de website is raadzaam”, benadrukt Leegwater. "We werken met tijdsloten en de beschikbaarheid is vanwege de huidige regelgeving beperkt.” Er is geen verkoop aan de kassa. "Kaarten worden uitsluitend online verkocht.”

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: World of Dinos