Tiende editie van Week van het geld begint op basisscholen

Maandag begint de tiende editie van de Week van het geld op Nederlandse scholen. Het startschot wordt gegeven door koningin Máxima. Het thema is dit jaar ‘Leren omgaan met geld is goud waard’. Ook minister Wopke Hoekstra van Financiën en minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media zijn aanwezig bij de opening.

Alle basisscholen in Nederland kunnen het openingsprogramma, dat onderdeel is van het dagelijkse Week van het geld-journaal, online volgen. Koningin Máxima en beide ministers gaan tijdens de uitzending in gesprek met leerlingen over verstandig omgaan met geld en ‘gouden geldtips’. Vorig jaar ging de Week van het geld niet door vanwege het coronavirus. Nu wordt alles online gehouden.
 

Erevoorzitter

Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om scholieren voor te bereiden op financiële redzaamheid in de toekomst.
 
Door: ANP