Zappsport@home motiveert kinderen te blijven bewegen nu ze niet naar school kunnen

Zappsport introduceert Zappsport@home om kinderen te motiveren meer te bewegen nu ze niet naar school kunnen. Onder anderen profvoetballer Nathan Rutjes en zijn zoontje Lavezzi zijn te zien in een vijftien minuten durende work-out. Ook olympisch judoka Ron Meyer doet mee.

Zappsport-presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker roepen de jonge thuiszitters op om interactief mee te doen en eigen filmpjes te plaatsen onder de noemer #Zappsportathome. De eerste aflevering van Zappsport@home Workout wordt maandag om 13.15 uur op NPO Zapp uitgezonden. De afleveringen worden ook elke dag om 10.00 uur online op YouTube geplaatst, zodat er thuis on demand gesport kan worden, maakte AVROTROS maandag bekend.

Via Instagram dagen topsporters Tess Wester, Dafne Schippers, Kjeld Nuis, Kika van Es en Tom Beugelsdijk de kinderen uit met een thuischallenge. De topsporters doen elke dag een challenge voor. Daarna is het aan de kinderen zelf om het ook te proberen en hun video te uploaden.

Op TikTok leren kinderen die van dansen houden elke week een choreografie. Het eerste nummer dat ze kunnen leren is Blinding Lights van The Weeknd.

Door: ANP