Normal_20190909_wandelen_tussen_2_werelden_tim_en_anouk_foto_rianne_pool32__002_

Het is zover: Tim en Anouk ronden op maandag 11 november hun wandeling van meer dan 1.100 kilometer door Nederland af. Zij wandelden vanaf 9 september 2019 langs alle provinciehoofdsteden om aandacht te vragen voor psychische problemen en pesten. Zij steunen met hun wandeling de organisaties MIND en Stichting Omgaan met Pesten en willen hiermee meer openheid creëren over psychische problemen en de gevolgen van pesten. Dit meldt MIND.

De wandeling startte op 9 september bij de ggz-kliniek de Zwaluw & Enk in Ermelo. Tim en Anouk werden uitgezwaaid door vrienden, familie en medewerkers van Stichting Omgaan met Pesten en MIND. Ze wandelden door Gelderland, Limburg, Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland, om weer te eindigen in Gelderland. In iedere provincie hadden zij bijzondere ontmoetingen en ook interviews met regionale media over hun bijzondere wandeling. Zij ontmoetten bijvoorbeeld in Den Haag staatssecretaris Blokhuis, in Waalwijk liepen basisschoolleerlingen met hen mee tegen pesten, in Utrecht hadden ze een gesprek met de wethouder Zorg en Maatschappelijke Ondersteuning en presentatrice en schrijfster Hella van der Wijst liep met hen mee naar Hilversum. 
 
Tim: “Anouk en ik vonden het zo belangrijk om deze wandeling te doen om meer aandacht te vragen voor pesten en psychische problemen zoals depressie en PTSS! We hebben veel mensen gesproken die hier ook meer openheid over willen en ons vertelden dat ze het zo belangrijk vinden dat mensen praten over hun problemen en hulp zoeken als ze dat nodig hebben. We hadden echt niet verwacht dat we zoveel positieve reacties zouden krijgen en dat we zelfs op straat herkend zouden worden! We hopen dat onze tocht eraan bijgedragen heeft dat de openheid en het begrip worden vergroot. Met het geld dat we opgehaald hebben helpen we MIND en Stichting Omgaan met Pesten hun goede werkvoort te zetten voor mensen die ook te maken hebben met psychische problemen en pesten”. 
 
Tim en Anouk lopen de laatste kilometers van hun wandeling tijdens de Week van Respect. Zij vinden dat dit thema natuurlijk ook geldt voor mensen met psychische problemen.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids