Logo_logo_aob_nieuw

Nu in het zuiden het nieuwe schooljaar is begonnen, gaan de Algemene Onderwijsbond (AOb) en andere onderwijsorganisaties verder met actievoeren. Onder het thema ‘Leraar gezocht’ wordt door middel van spandoeken en een commercial aandacht gevraagd voor de tekorten in het onderwijs. Dit meldt AOb.

De nieuwe actie is een samenwerking van CNV, FNV, FvOv, PO in Actie, VO in Actie, Laks, Leraren in Actie (LIA), Ouders & Onderwijs en Algemene Vereniging Schoolleiders. Samen willen ze het kabinet laten weten dat er meer investeringen nodig zijn om het grote lerarentekort in het basisonderwijs het hoofd te bieden. Ook in het voortgezet onderwijs wordt het steeds lastiger om bevoegde leerkrachten te vinden voor tekortvakken. 
 
In alle regio’s worden spandoeken opgehangen waarop staat: ‘Leraar gezocht’ om aandacht te vragen voor de tekorten. Ook verspreiden de bonden op social media en in de Uitzending Gemist-programma’s samen een commercial waarin deze boodschap aangekaart wordt bij het grote publiek. Meer informatie is te vinden via aob.nl/leraargezocht.
 
Door: Nationale Onderwijsgids