Logo_tilburg_universiteit_logo

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op donderdag 13 juni in Den Haag bekend gemaakt dat het Students4Students project van Tilburg University Junior (Wetenschapsknooppunt) de aangevraagde subsidie krijgt. Het project past in de campagne Students-4-Students (S4S) die zij lanceerde in 2017 waarmee zij projecten in het kader van diversiteit en gelijke kansen in het hoger onderwijs ‘Giving Back’ wil stimuleren. Dit meldt Tilburg University. 

Tilburg University wil dat alle studenten zich thuis voelen op de universiteit. Het Tilburgse project is in eerste instantie gericht op studenten met een migratie-achtergrond, maar richt zich vervolgens ook op andere studentengroepen. Zij worden als student-assistent betrokken bij het vertrouwd maken van leerlingen uit het middelbaar onderwijs met wetenschap. Zo doen de studenten werkervaring op binnen de academische wereld, breiden zij hun netwerken uit en bouwen zij mee aan een community om het ‘thuisgevoel’ te vergroten. Ook fungeren zij als rolmodel voor andere studenten en jongeren. Het project zal 3 jaar duren en de subsidie bedraagt 200.000 euro.
 
Daarnaast streeft de universiteit ernaar om scholieren in aanraking te brengen met wetenschap die voor iedereen toegankelijk moet zijn. Voor sommige scholieren is dat niet zo vanzelfsprekend en daar kan de universiteit met dit project hen een handje bij helpen.
 
In het programma werken Tilburg University Junior (Wetenschapsknooppunt), IMC Weekendschool Tilburg, Stichting Move Tilburg  en Babylon (Center for the Study of Superdiversity) samen.
 
Tilburg University Junior maakt deel uit van het landelijk netwerk van Wetenschapsknooppunten . Tilburg University Junior ontwikkelt programma’s gericht op leerlingen vanaf het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.
 
Door: Nationale Onderwijsgids