Normal_kinderen__rennen__sport__beweging__gym

63 procent van de Nederlandse basisscholen is bekend met The Daily Mile, een beweeginitiatief waarbij klassen elke dag anderhalve kilometer rennen. Bijna één op de tien basisschooldirecteuren overweegt om The Daily Mile op zijn of haar school in te voeren. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier instituut onder Nederlandse basisscholen. Dat meldt Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Met bijna één op de tien basisschooldirecteuren die overwegen het beweeginitiatief in te voeren, zijn dus bijna 600 basisscholen bereid mee te doen. Daarnaast overweegt nog eens 40 procent van de scholen om misschien later deel te nemen aan The Daily Mile.

The Daily Mile is bedacht door een docente op een basisschool in Schotland. Zij wilde een eind maken aan het veel voorkomende overgewicht van de kinderen en liet hen daarom elke dag een mile, zo'n anderhalve kilometer, rennen. Steeds meer basisscholen in Schotland en Engeland namen dit over. In 2016 heeft JOGG The Daily Mile naar Nederland gehaald. Erben Wennemars is als ambassadeur verbonden aan het beweeginitiatief. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids