Normal_zwarte_piet__sinterklaasfeest__sinterklaasintocht

Dit jaar is de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis. Zowel de antizwartepietengroep Nederland Wordt Beter en het Sint & Pietengilde hebben een onderwijspakket, maar de basisscholen in Maassluis weigeren deze lespakketten over Zwarte Piet. De scholen zeggen niets te voelen voor de extreme standpunten die de pakketten verkondigen. De scholen willen zelf de discussie voeren met de leerlingen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Wij willen vooral naar de kinderen zelf luisteren. Het draait tenslotte om hen, het is hun feest. We moeten als volwassenen niet de discussie over de hoofden van kinderen voeren”, stellen de schooldirecties. De directies zijn van mening dat beide organisaties extreme standpunten naar voren brengen.

Begin oktober hebben een aantal organisaties die een rol spelen bij de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet opgeroepen tot kalmte en een respectvolle dialoog over het onderwerp. De organisaties deden deze oproep na een gesprek met minister Asscher van Sociale Zaken. In een verklaring doen de organisaties afstand van iedere vorm van bedreiging, geweld, polarisatie en agressie. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids