Gouden plak voor De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

De Grote Sinterklaasfilm heeft in de eerste maand 100.000 bezoekers getrokken en heeft daarmee de status van Gouden Film verkregen. Hoofdrolspelers Martien Meiland en Robert ten Brink werden dinsdagochtend door regisseur Lucio Messercola verrast met een gouden plak.

In De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje willen boeven Mammie en Stan als ze uit de gevangenis komen wraak nemen op Sinterklaas. Ze gaan naar Spanje om ervoor te zorgen dat de goedheiligman en zijn pieten niet naar Nederland kunnen komen. De film draaide vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen en op Aruba en Curaçao.

Peter R. de Vries

Onder anderen Chris Tates, Noraly Beyer, Sara Robben en Filip Bolluyt spelen in de film. Ook voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries was een rol weggelegd. Nadat de misdaadverslaggever op 15 juli was overleden, was het even de vraag of de scènes met hem eruit gehaald zouden worden. Er is voor gekozen de beelden te behouden.

De Vries was in het eerste deel van De Grote Sinterklaasfilm ook al te zien. Deze keer heeft hij een grotere rol met meer tekst. Opnieuw speelt hij de rol van rechercheur. Het acteerwerk noemde hij "een leuk uitstapje".

Door: ANP