Logo_logo_logo_buitenspeeldag_2016

Dé Buitenspeeldag op 8 juni 2016 staat bijna voor de deur. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben al een paar honderd aanmeldingen van gemeenten, scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders en kinderen ontvangen. Iedereen die een leuk programma heeft bedacht kan controleren of de activiteit in aanmerking komt voor subsidie. Aanmelden kan tot 8 juni 2016 via www.buitenspeeldag.nl. Dat meldt Jantje Beton.

Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen, kan een activiteit aanmelden. Jantje Beton roept op om de activiteit samen met kinderen te bedenken en te organiseren. Kinderen die een buitenspeelidee hebben en dit willen organiseren tijdens de Buitenspeeldag kunnen ook subsidie aanvragen. Klik hier voor meer informatie.


Organisatoren van een activiteit kunnen de posters ophangen in de school, de bibliotheek of de supermarkt om hun activiteit in de buurt bekend te maken. Jantje Beton en Nickelodeon roepen initiatiefnemers op om iedere activiteit aan te melden en deelname via social media te delen.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is maar noodzaak. Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, levert buitenspelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. En dat hebben kinderen hard nodig in een maatschappij waarin veel van hen wordt verwacht en veel speelplekken zijn verwaarloosd.

In samenwerking met Chiquita brengt Nickelodeon dit jaar ook de Buitenspeeldag-gerelateerde gratis app 'Just Smile', waarmee kinderen voor, op en na de Buitenspeeldag selfies kunnen maken en deze kunnen opleuken met allerlei leuke attributen. Hoe vaker ze deze selfies delen, hoe meer attributen er beschikbaar komen en hoe meer aandacht er zo voor de Buitenspeeldag komt. De app is gratis te downloaden voor smartphones en tablets in de Apple App Store.

©Nationale Onderwijsgids