Normal_8720604364_2ebdc6df85_o

Leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs kunnen meedoen aan de Nationale Jeugdkrakercompetitie die georganiseerd wordt door Bibliotheek op School. De competitie is een aantrekkelijke manier om kinderen van groep 7 en 8 te laten oefenen met zoeken op internet. De competitie start op 13 mei 2016. Dat meldt Bibliotheek op school.

Voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie hebben medewerkers van de bibliotheek complexe vragen bedacht. Teams van scholen uit heel Nederland nemen het in de competitie tegen elkaar op. De winnaar is het team met de meeste goede antwoorden in de snelste tijd. De eerste prijs bedraagt 300 euro, de tweede prijs 200 euro en de derde prijs 100 euro.

Wekelijks worden er vijf nieuwe krakervragen geplaatst op jeugdkrakercompetitie.nl. Het zijn multiplechoicevragen in verhalende vorm. De teams moeten deze binnen tien dagen (op school) oplossen. Na afloop van iedere ronde is er feedback en wordt de oplossing toegelicht. Naarmate de competitie vordert, worden de vragen moeilijker en krijgen de teams minder tips en hints. De uiteindelijke finale wordt ‘live’ gespeeld door de vier teams met de hoogste score.

Scholen die mee willen doen kunnen zich nog aanmelding via www.jeugdkrakercompetitie.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden over deelname en voorbeeldvragen. Scholen kunnen zelf bepalen met hoeveel teams per klas of school ze meedoen. Teams uit heel Nederland en België doen mee. 

© Nationale Onderwijsgids