Normal_rechtbank_advocaat_rechter

Volgende week moet de voormalige conciërge van de openbare basisschool Pieter Jelles Troelstra voor de Amsterdamse rechtbank verschijnen. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van twee leerlingen: een twaalfjarig meisje en een jongetje van acht. Dit meldt het Parool.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen januari 2014 en februari dit jaar. De conciërge wordt ervan verdacht dat hij de kinderen met zijn geslachtsdeel liet 'spelen' in zijn eigen huis. Ook zou hij het meisje hebben verkracht. In de buurt gingen geruchten rond over de conciërge, waarop de school een melding bij de politie had gedaan. Vervolgens heeft de politie in maart de man aangehouden. De conciërge is op non-actief gesteld en zit nog vast.

Volgens de advocaat van de man is hij nog niet eerder veroordeeld voor dit soort zaken. De conciërge was al 22 jaar werkzaam op de basisschool. Meteen na de aanhouding in maart liet de leiding van de school weten dat de man niet meer terug mag komen in zijn functie, ongeacht de uitkomst van het politieonderzoek. Directeur Linda Meijer zegt dat deze maatregel volgens protocol en ter geruststelling is van de ouders. 

© Nationale Onderwijsgids