Normal_hoofdluis

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil onderzoeken hoe het zit met de verspreiding en aanpak van de hoofdluis. Woensdag 4 maart is daarom uitgeroepen tot landelijke luizendag. Het RIVM hoopt dat scholen deze dag extra controleren op luizen. Dit meldt Trouw.

De boodschap die de overheid wil meegeven aan basisscholen, kinderopvang en ouders van schoolgaande kinderen is: 'Luis in je haar, kammen maar!' Volgens de overheid kan de juiste aanpak voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. Regelmatige controles zorgen er bijvoorbeeld voor dat een snelle behandeling mogelijk is. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten. De overheid benadrukt ook dat het belangrijk is om het hebben van hoofdluis te melden op school, bij clubjes en vriendjes.

Het RIVM roept iedereen op om het te melden via hun website als er bij iemand thuis hoofdluis voorkomt. Via een aantal vragen probeert de overheid inzicht te krijgen in hoe vaak de hoofdluis voorkomt en wat de beste aanpak is.  

© Nationale Onderwijsgids