Logo_dak_kindercentra

Op maandag 28 oktober opende kindercentrum Kim Dak haar deuren aan de Draaistraat 14 in Laakkwartier. Het nieuwe kindercentrum maakt samen met welzijnsorganisatie MOOI en basisschool De Ontmoeting deel uit van de Brede Buurtschool. Na een half jaar hard werken, biedt het kindercentrum zowel dagopvang als buitenschoolse opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. 

Naar hartenlust spelen
Het kindercentrum beschikt over gezellige groepen waar de kinderen van diverse leeftijden naar hartenlust kunnen spelen. Zo is er een ruime, centrale hal met diverse speelhoeken zoals een zand- en waterhoek. Daarnaast hebben alle groepen toegang tot een eigen afgesloten buitenspeelterrein met natuurtuin waar de kinderen volop op ontdekking kunnen gaan. De groepsruimten beschikken over veel glas waardoor de kinderen de mogelijkheid krijgen contact te zoeken met de buitenwereld en andere ruimtes om hen heen. De BSO-kinderen kunnen op de 1e verdieping hun fantasie de vrije loop laten gaan in het atelier of heerlijk koken en bakken in de riante keuken.

Spelenderwijs leren in de VVE-groep
Kindercentrum Kim Dak werkt met het VVE-programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie) ‘Puk & Ko’. Dit programma richt zich op het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen en heeft als doel de aansluiting op het onderwijs te optimaliseren. Op een speelse manier betrekken de pedagogisch medewerkers de kinderen bij verschillende activiteiten rondom diverse thema’s waarbij de kinderen spelenderwijs voor het eerst kennismaken met bijvoorbeeld rekenen en taal.

Kom kennismaken
Het is erg de moeite waard om eens vrijblijvend te komen kijken. Bel voor een rondleiding met het team Klantadvies (070 750 21 10). 

© Nationale Onderwijsgids