Studieboeken dit jaar voor alle leerlingen op tijd geleverd

Vo-docenten hebben dit jaar hun leermiddelenlijst veel eerder ingeleverd dan normaal. Daardoor is de levering van studieboeken in de regio midden nu in volle gang. In juni was het nog wel even spannend of alle studenten en leerlingen op tijd hun studieboeken zouden krijgen. Dat meldt de AOb. 

Woordvoerder Peter Dubois van Iddink voorspelt voor dit jaar dat er bij maximaal 2500 doosjes tijdens de start van dit schooljaar een boek ontbreekt. Dat is minder dan 1 procent van het totaal. Dat is een groot verschil met 2022 waarin toen meer dan 17 duizend klanten een onvolledige levering ontvingen. Er waren zelfs leerlingen die hun bestelling in vier delen kregen opgestuurd. De klantenservice liep compleet vast en 7 procent van de leerlingen begon het schooljaar met een incompleet studieboekenpakket.

Deadlines 

“Voor het vaststellen van de leermiddelenlijst door scholen zijn er deadlines. Die waren aan het schuiven geraakt, maar iedereen is tot de orde geroepen”, aldus Dubois.

Uitgeverij Noordhoff heeft er ook veel vertrouwen in. “Scholen hebben dit jaar tijdig hun bestellingen geplaatst, distributeurs konden daardoor betere voorseizoensorders bij uitgevers plaatsen, uitgevers konden daardoor beter hun drukwerk inkopen”, aldus woordvoerder Beitie Bruinsma.

Trustpilot 

Leerlingen en hun ouders zijn nog niet helemaal overtuigd. Op Trustpilot, een review-website, scoren VanDIjk en Iddink net als voorgaande jaren scores van 1 ster uit vijf sterren. Meestal komt dit door niet geleverde materialen en communicatieproblemen bij de klantenservice.

MBOwebshop 

Voor mbo-studenten is er na het wegvallen van Studers in februari nog maar een distributeur over. Dat is MBOwebshop. Die levert naar eigen zeggen 80 procent van de mbo-instellingen, maar alles loopt zoals verwacht geeft ceo Jeroen Borgsteede aan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk