Tienduizenden mbo'ers hebben nog steeds hun schoolboeken niet ontvangen

Tienduizenden mbo’ers hebben twee weken na de start van het nieuwe schooljaar nog steeds een groot deel van hun studieboeken niet in huis. Studers.nl, een van de grootste boekenleveranciers voor het mbo, heeft last van technische problemen. Sommige studenten wachten daarom al meer dan een maand op hun bestelling. Dat meldt de NOS. 

Volgens Studers.nl hebben zij een kwart van de bestelde orders nog niet kunnen leveren. Daardoor zit tien tot vijftien procent van alle mbo’ers nog zonder studieboeken. Studenten bestellen vaak in één keer een heel boekenpakket. Veel ROC’s werken samen met Studers.nl en raden de studenten ook aan om daar hun boeken te bestellen. 

Technische leverproblemen 

Amanda Woestenburg van Studers.nl baalt zelf ook van de leverproblemen. “Begin dit jaar zijn wij de logistiek gaan uitbesteden aan een derde partij. In ons systeem komen de orders binnen en vervolgens worden ze bij hen in het magazijn klaargelegd. Maar die systemen bleken niet lekker met elkaar samen te werken, ook niet toen we alles getest hadden. Daardoor is er een enorme achterstand ontstaan.” De technische problemen zijn opgelost, maar de bestellingen zijn zo opgestapeld dat de achterstand niet in één keer is ingehaald. 

Klantenservice 

Ook zijn er problemen met de klantenservice van Studers.nl. Als studenten bellen met vragen over hun bestelling heeft Studers.nl niet altijd de juiste informatie om te verschaffen. Via de scholen wordt er wel informatie aan mbo-studenten geven. Volgens Woestenburg kunnen de studenten deze week alvast de licenties voor de digitale boeken verwachten. Sinds deze week worden ook weer fysieke boeken verstuurd. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk