Mbo-scholen sturen per direct geen stagiairs meer naar RTV Focus

RTV Focus krijgt voorlopig geen stagiairs meer van Landstede, Deltion College en Cibap in Zwolle. De mbo-scholen weigeren nog studenten af te leveren bij een opleider die onveilige werksituaties creëert. Daarover klagen oud-stagiairs in een brief. Er zou sprake zijn geweest van geschreeuw, kleinerende opmerkingen en gebrek aan begeleiding. Volgens de studenten die stage liepen bij RTV Focus is er al sinds 2018 sprake van een slechte sfeer voor studenten. Dit meldt RTV Oost. 

De redactie van RTV Focus zou stagiairs kleineren, naar ze schreeuwen en weinig begeleiding bieden, blijkt uit onderzoek van RTV Oost. Paul Oosterbaan, de leidinggevende, zou een 17-jarige studenten onheus hebben bejegend. Hij vertoonde opdringerig en dwingend gedrag en stelde dat het nieuws het beter zou doen als zij het zou presenteren ‘met haar tieten eruit’.

Ruimte om fouten te maken

Landstede, Deltion en Cibap sturen per direct geen studenten meer naar het stagebedrijf. “Dit verzin je allemaal niet. Ik vind het verschrikkelijk. Op een stageplek moet juist ruimte zijn om te leren en fouten te kunnen maken”, aldus directeur Jan-Ernst van Driel van Deltion.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky