Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo

De gemeente Utrecht zet zich in voor meer stagekansen voor Utrechtse mbo-studenten en stelt in 2021 en 2022 900.000 euro beschikbaar voor werkgevers om stages en leerbanen te stimuleren. Werkgevers kunnen vanaf 9 juli subsidie aanvragen voor de begeleiding van mbo-studenten. Dit meldt de gemeente Utrecht.

Veel bedrijven zijn getroffen door de coronacrisis en door de coronamaatregelen is het begeleiden van een student voor sommige werkgevers een grotere uitdaging geworden. Om werkgevers hierin te ondersteunen, kunnen zij vanaf 9 juli subsidie aanvragen voor de begeleiding van mbo-studenten. Bijvoorbeeld voor extra capaciteit om een stagiair te begeleiden, het opzetten van een begeleidingspoule of voor de scholing van begeleiders. Per stageplaats of leerbaan kunnen werkgevers maximaal 250 euro per maand aanvragen, voor maximaal 12 maanden. 
 
De subsidie kan aangevraagd worden door werkgevers die een stage of leerbaan bieden aan een student in sectoren zoals zorg en welzijn, ICT, bouw/techniek/energietransitie, onderwijs, of in de maakindustrie, gastvrijheid (horeca en toerisme), evenementen, detailhandel (non-food) of cultuur.
 
Meer informatie over de subsidie is hier te vinden. Meer informatie over hoe werkgevers een stageplaats kunnen aanbieden aan een mbo-student is te vinden op www.stagekansutrecht.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids