LSVb: onterecht dat jongeren stijgend aantal besmettingen wordt aangerekend

Het is onterecht dat het jongeren wordt aangerekend dat het aantal coronabesmettingen snel stijgt, zegt voorzitter van de Landelijk Studentenvakbond (LSVb) Ama Boahene. Na de persconferentie van vrijdagavond waarin nieuwe coronamaatregelen werden aangekondigd, heerst dan ook een vervelend gevoel onder jongeren. "Iedereen heeft zich aan de regels gehouden, dansen en uitgaan mochten weer, en nu lijkt het de schuld van de jongeren dat de vrijheden teruggedraaid moeten worden en het slechter gaat."

Jongeren hebben lang moeten wachten tot ze weer met vrienden konden uitgaan. "Dus als De Jonge dan zegt 'je kan dansen met Janssen en met Testen voor Toegang', dan is het ook terecht dat je dat gaat doen", verwoordt Boahene het sentiment onder jongeren.

Omdat er coronabrandhaarden ontstonden na horecabezoeken, moet die sector vanaf zaterdag tot halverwege augustus opnieuw de deuren elke dag om middernacht sluiten. "Jongeren hebben zich aan de regels gehouden, maar blijkbaar waren de regels niet geschikt, zo concludeert de regering nu zelf. Dat verwijt kun je jongeren niet maken."

Door: ANP