Studenten MBO Amersfoort lopen stage door zelf op corona te testen

Studenten van de school voor Gezondheidszorg en Welzijn van MBO Amersfoort voeren zelf coronasneltesten uit op de nieuwe inhouse testlocatie. De studenten van de opleiding beveiliging zorgen dat alles corona-proof en volgens de RIVM richtlijnen gebeurt. Dit is een van de vele manieren waarop de mbo-onderwijsinstelling probeert om in corona tijd studenten toch stage te laten lopen. Dit meldt MBO Amersfoort.

De zorgstudenten worden bij het testen goed begeleid door ervaren medisch opgeleide verpleegkundigen. Zij testen hun collega studenten, medewerkers en omwonenden. De testlocatie in het pand van MBO Amersfoort is een samenwerking tussen MBO Amersfoort, Company & Company en het medisch team van Sport en revalidatiekliniek Amersfoort. Er wordt een door de RIVM goedgekeurde Roche sneltest gebruikt. Het betreft een neustest die test of iemand besmettelijk is op het moment van de test.
 
MBO Amersfoort biedt haar studenten en medewerkers de test (ter waarde van 40 euro) de eerste twee keer gratis aan. Hiermee hoopt de school haar mensen en studenten te stimuleren de test te doen wanneer zij klachten krijgen en op die manier het onderwijs zo goed mogelijk doorgang te laten vinden.
 
Ook in de onderwijsbedrijven van MBO Amersfoort worden studenten gestimuleerd om mee te denken en te werken aan nieuwe, corona -proof oplossingen. Zo is het MBO Amersfoort onderwijsrestaurant First Class met haar studenten een ‘take away’ formule gestart.
 
Door: Nationale Onderwijsgids