H/ART in de Bijlmer: pop-up verbindt met gratis kunstabonnementen

Donderdag 20 augustus opent pop-up expositieruimte en kunstuitleen H/ART haar deuren in Amsterdam Zuidoost. Kunst én buurtcontact staan hierbij centraal. H/ART geeft 100 kunstuitleenabonnementen voor één jaar aan nieuwe en huidige buurtgenoten cadeau om de connectie met de buurt te versterken. Het project wordt gerealiseerd door CBK Zuidoost in samenwerking met HOBU, MBO College Zuidoost ROCvA, Studio Stam en Zagwes. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Greystar. Dit meldt HOBU.

H/ART vestigt zich op de begane grond van het nieuwe wooncomplex OurDomain, waar vanaf deze maand 1600 woningen tot een thuis worden gemaakt. Dankzij H/ART krijgen nieuwe en huidige buurtbewoners meer connectie met de buurt. Niet alleen doordat zij elkaar bij H/ART ontmoeten, maar ook doordat de kunst waarden van de Bijlmer verbeeldt en veel kunstwerken gemaakt zijn in Zuidoost.
 

Talks, walks en exposities

Het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost verzorgt niet alleen de kunstuitleen, maar ook een programma: ‘Talks’ van lokale makers, ‘walks’ langs de indrukwekkende publieke kunstwerken en bijzondere exposities volgen elkaar in rap tempo op. Ook worden (nieuwe) bewoners uitgedaagd om mee te beslissen over nieuw aan te kopen werk van makers uit Zuidoost. 
 

Eerste pop-up locatie 

De eerste pop-up locatie ligt vlakbij station Holendrecht: tot en met 26 september is H/ART gevestigd aan Markelerbergpad 5, waar komende jaren een nieuwe stadswijk verrijst. H/ART is vanaf heden te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. De officiële, feestelijke opening van H/ART is op donderdag 20 augustus van 17.00 tot 20.00 uur. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids