Dream School en 100 dagen voor de klas gekwalificeerd voor Televizierring

De uitslag van de derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2020 is bekend. Dream School, Topdokters, 100 Dagen voor de klas, Oogappels en Lego Masters behoren tot de kanshebbers. Dit meldt ANP.

100 dagen voor de klas

In de VPRO-serie ‘100 dagen voor de klas’ gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul de uitdaging aan om als stagiair les te geven op een middelbare school in Lelystad. Beide mannen gaan 100 dagen werken als buitengewoon stagiair op scholengemeenschap ISG ARCUS in Lelystad. Den Besten geeft lessen Nederlands aan vmbo’ers en Veul doceert geschiedenis en maatschappijleer op het vmbo en havo/vwo. 
 

Dream School

In Dream School staan veertien leerlingen centraal. Het zijn drop-outs in de leeftijd van 16 tot 21 jaar. Door bijvoorbeeld gedragsproblemen, verslaving, een moeilijke thuissituatie, of andere belemmeringen zijn ze gestopt met school of hun opleiding. Een deel van hen brengt de dagen door hangend op de bank. Rector Eric van ’t Zelfde en kickbokser Lucia Rijker ondersteunen de jongeren met begrip, een peptalk en af en toe een flinke schop onder de kont om hen een zetje in de goede richting te geven. Het tweetal wordt iedere uitzending bijgestaan door bekende gastdocenten. Lees hier het interview van de Nationale Onderwijsgids met de programmamakers!
 

Kwalificatierondes

In totaal zijn er vier kwalificatierondes, waarbij in elke ronde de vijf programma's met de meeste stemmen doorgaan. Eerder werden Beste zangers, Even tot hier, Expeditie Robinson, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, The masked singer, 100 jaar jong, Als de brandweer, Bureau Burgwallen, Dienders en Over mijn lijk al gekwalificeerd.
 
In totaal maken 25 programma's kans op de felbegeerde prijs. Naast de vier rondes, worden er door de jury nog vijf wildcards weggegeven. Later wordt bekend gemaakt wanneer de uitreiking is.
 
De Gouden Televizier-Ring voor het beste tv-programma wordt al sinds 1973 uitgereikt. Vorig jaar ging Chateau Meiland er met de prijs vandoor.
 
Door: Nationale Onderwijsgids