Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Afgelopen maandag ondertekenden Zorgorganisatie Pieter van Foreest en Stichting ROC Mondriaan een overeenkomst waardoor ze de komende jaren nóg intensiever dan voorheen samenwerken in het ontwikkelen van opleidingen voor personeel. De ontwikkelingen in de gezondheidzorg, de welzijnssector en het onderwijs vragen om een intensivering van de huidige samenwerking.  De ‘’strategische opleidingsalliantie’’ werd ondertekend door mevrouw A.A.H.M. de Bresser voorzitter van de Raad van Bestuur van Pieter van Foreest en de heer H.C. de Bruijn, lid College van Bestuur van ROC Mondriaan. Dit meldt ROC Mondriaan.

Innovatie, kwaliteit en leerlijn

Met de alliantie geven de partners antwoord op de wens van het kabinet om op regionaal niveau een doelmatiger aanbod van beroepsopleidingen te realiseren waarbij ingespeeld wordt op de toekomstige innovaties in de zorg en welzijn. Hiermee wordt de beroepspraktijk en de beroepsopleiding nog beter verbonden. Er wordt onder andere naast de reeds lopende opleidingen voor niveau 2, 3 en 4, ook een leerlijn ontwikkeld die aansluit bij het hbo. In de opleiding worden praktijkleersituaties gecreëerd met de bijbehorende juiste rolverdeling tussen mbo- en hbo studenten. Ook wordt er aandacht besteed aan huidige medewerkers om te kunnen groeien en zichzelf verder te ontwikkelen. Hierin staan de actuele beroepspraktijk en innovaties in het leren centraal.
 

Toekomst

Met de alliantie beogen de partners dat de huidige  en de nieuwe leer- en ontwikkeltrajecten en opleidingen optimaal blijven aansluiten op toekomstige wijzigingen in zorg en welzijn. Ook wordt de focus van de samenwerking verbreed naar aan zorg gerelateerde onderwijsgebieden zoals welzijn en facilitaire dienstverlening. Daarnaast wordt het onderwijsaanbod uitgebreid met een opleiding specifiek voor gastvrouwen, kwalificatieniveau 1. Voor Pieter van Foreest is het van belang dat de opleidingen bij ROC Mondriaan optimaal aansluiten op de praktijk. De maatwerkopleidingen van Pieter van Foreest worden derhalve geïntegreerd en aangeboden via korte modulair opgebouwde keuzetrajecten.  
 

Duurzaam leren en innoveren

Diny de Bresser: ‘Ik ben verheugd over deze nieuwe stap in onze  samenwerking, omdat de leerlingen steeds weer nieuwe inzichten met zich meebrengen. Samen met het ROC Mondriaan blijven we duurzaam leren en innoveren.’ Ook ROC Mondriaan zet zich graag in voor duurzame bestendiging van de samenwerking. ‘’Samen voor de beste zorg en welzijn’’, aldus Harry de Bruijn vlak na de ondertekening.
 
Door: Nationale Onderwijsgids