Logo_logo__nuffic

Gisteren zijn de winnaars bekend gemaakt van de GNE Awards by Nuffic. In deze wedstrijd strijden studenten en leerlingen van 16 tot 20 jaar om wie de beste Engelse spreek- en schrijfvaardigheid heeft. Maura Lub van KSG Apeldoorn won de Public Speaking Award en Mats Meeus van Christelijk Gymnasium Utrecht won de Young Writers Award. Dit meldt Nuffic.

Maura mag in mei afreizen naar Londen om daar deel te nemen aan de International Public Speaking Competition van de English-Speaking Union, de internationale organisatie die jongeren via talen en culturen wil verenigen. Mats mag meelopen op de redactie van het journalistenplatform De Correspondent in Amsterdam.
 
De publieksprijzen gingen naar Robin van Heusden van het Revius Lyceum uit Doorn en Dani Seirul-lo Ament van het Rodenborch-College uit Rosmalen. Robin en Dani krijgen een waardebon als prijs voor de Audience Award.
 
Op het Deltion College in Zwolle vonden de halve finales en finales plaats van de GNE Awards by Nuffic voor studenten en leerlingen van 16 tot 20 jaar. Zestien jongeren uit het hele land streden met hun Engelse spreekvaardigheid om de Public Speaking Award. Daarnaast maten acht jongeren hun krachten met hun Engelse schrijfvaardigheid om de Young Writers Award in de wacht te slepen.
 
In de ochtend hielden zestien deelnemers aan de halve finale van de Public Speaking Award een geïmproviseerde toespraak over een onderwerp dat hen slechts 15 minuten van tevoren werd aangereikt. Acht van hen mochten in de middag door naar de finale, waarin ze hun speeches uit regionale voorrondes voordroegen. Voor de Young Writers Award koos de jury uit de Engelse essays van de acht finalisten.
 

Door: Nationale Onderwijsgids