P3transfer van ROC West-Brabant heeft op 15 december de Ginjaar-Maas Prijs 2010 in de wacht gesleept, zo meldt de MBO Raad.

Dankzij het opleidingsproject behaalden bijna 170 Poolse uitzendkrachten in Nederland een diploma voor een landelijk erkende mbo-opleiding in de voedingsindustrie. Oud-staatssecretaris van Onderwijs Nell Ginjaar-Maas reikte de prijs uit tijdens de slotbijeenkomst van de projectdirectie Leren & Werken in Utrecht.

In totaal waren er 35 voordrachten, waarvan 5 genomineerden de strijd aan gingen voor de prijs van € 20.000,- . Onder de genomineerden bevonden zich nog twee mbo-initiatieven; Zorgtaal van het Horizon College en Het Martini Gilde, een samenwerkingsverband van het Martini Ziekenhuis, Noorderpoort, Alfa-College, Hago Gezondheidszorg en Calibris.

Ginjaar-Maas 2010
Voor het winnen van de Ginjaar-Maas prijs komen projecten/initiatieven in aanmerking die volwassen werkenden of werkzoekenden stimuleren tot leren, zodat zij hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

De Ginjaar-Maas Prijs is vernoemd naar Nel Ginjaar-Maas. Zij was staatssecretaris Onderwijs in de kabinetten Lubbers I en II. Zij heeft zich ingezet om de relatie onderwijs-arbeidsmarkt te verbeteren en stimuleerde jongeren om te blijven leren.