Normal_ingrid_van_engelshoven__cropped_

Morgenmiddag reist onderwijsminister Van Engelshoven af naar het noorden van Nederland. Daar zal zij met studenten en medewerkers van mbo- en hbo-instellingen praten over de samenwerking en doorstroom tussen mbo en hbo in de regio. Dit meldt Rijksoverheid.

Om 15.30 uur wordt de minister verwacht in het Wiebenga-gebouw van de Hanzehogeschool Groningen. Op deze locatie gaat zij in gesprek met studenten en medewerkers van mbo- en hbo-instellingen in Noord-Nederland. Van Engelshoven wil onder andere weten hoe de samenwerking en doorstroom tussen mbo en hbo in deze regio wordt vormgegeven.
 
Een goede regionale samenwerking tussen mbo en hbo komt onder andere de Associate degree zeer ten goede, bleek onlangs ook op de eerste landelijke Associate degree conferentie. Op deze dag werd een convenant gepresenteerd, waarin de samenwerking tussen mbo (MBO Raad) en hbo (Vereniging Hogescholen) bevestigd werd. Ook reikte Van Engelshoven de eerste Ad Toptalentprijs uit aan Patrick Nobel.
 
Aansluitend zal minister Van Engelshoven het vernieuwde Wiebenga-gebouw openen. Het Wiebenga-gebouw van de Hanzehogeschool Groningen is de afgelopen jaren gerenoveerd en vergroot. Zo heeft het binnenterrein zijn historische functie van werkplaats teruggekregen en is het gebouw nu een van de meest aardbevingsbestendige gebouwen van Groningen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids