Normal_rss_entry-154773

Op Coming Out-dag heeft de Nederlandse korte film Anders wederom een prijs mogen opstrijken. De organisatie van het OUTshine Film Festival in Fort Lauderdale maakte donderdag bekend de film te hebben uitgeroepen tot Beste korte film.

Het is de twintigste internationale prijs voor Anders. De film van regisseur Reinout Hellenthal werd in een jaar tijd op meer dan zeventig filmfestivals geselecteerd. In de film spelen onder anderen Maas Bronkhuyzen, Juna de Leeuw en Kay Greidanus. Het verhaal gaat over een jongen die worstelt met zijn identiteit op het platteland en werd gemaakt in het kader van de Culturele Regenboogweek in Drenthe.

Alle scholen (ook buiten Drenthe) in het voortgezet onderwijs en mbo kunnen gebruikmaken van een lespakket dat is ontwikkeld op basis van de film. Het lespakket is voor klassen 3 en 4 van het havo en vwo en klassen 1 en 2 van het mbo. Kenniscentrum CMO STAMM coördineerde samen met onderwijsinstellingen de ontwikkeling van het lespakket, dat de film, drie lesbrieven en een evaluatieformulier bevat. Scholen kunnen gratis gebruikmaken van het lespakket dat zich niet alleen richt op transgenders.

Door: ANP