Normal_auto_monteur_mbo_vmbo_praktijk_techniek

Voor het schooljaar 2017/2018 kan weer de subsidie Praktijkleren aangevraagd worden. Hiermee kan een bedrijf tot 2700 euro krijgen voor de begeleiding van een leerling op een leerplek.  Met de subsidieregeling worden werkgevers gestimuleerd om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. De aanvraagtermijn loopt van 2 juni tot en met 17 september 2018. Dit meldt PNO Consultants.

Werkgevers die een leerplek aanbieden kunnen de subsidie aanvragen. Het gaat daarbij om een leerplek in laatste schooljaar voortgezet speciaal onderwijs (vso) en praktijkonderwijs (pro), het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg), mbo (beroepsbegeleidende leerweg), hbo (duale of deeltijdopleiding techniek of landbouw en natuurlijke omgeving), promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (onder begeleiding van een universiteit). Dankzij de subsidieregeling kunnen studenten die een beroepsopleiding volgen zich uiteindelijk beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen op die manier bovendien beter opgeleid personeel binnenhalen.
 
Werkgevers hoeven niet het gehele schooljaar een student te hebben begeleid om in aanmerking te komen voor de subsidie; het gaat alleen om de periode waarin de student in het bedrijf is begeleid. Bij de aanvraag wordt alleen gekeken naar het afgelopen studiejaar (2017-2018). De maximale hoogte van het bedrag is 2700 euro per gerealiseerde praktijk- of werkleerplek. Subsidieaanvragen kunnen nog tot 17 september aanstaande worden ingediend.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids