Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

De MBO Raad, pensioenfonds ABP en een aantal mbo-scholen zijn gestart met een pilot van het project ‘Pensioenambassadeurs in het mbo’. De deelnemers van het project willen het belang van pensioenen onder de aandacht brengen op mbo-scholen en het pensioenbewustzijn onder werknemers vergroten. Eind april gaan de eerste ambassadeurs aan de slag. Dit meldt de MBO Raad.

Steeds meer werknemers op mbo-scholen gaan binnen enkele jaren met pensioen. Scholen krijgen steeds meer vragen van hun werknemers over de mogelijke keuzes in de laatste fase van het arbeidsproces. Hiervoor wil het mbo pensioenambassadeurs gaan inzetten.
 
Pensioenambassadeurs zijn medewerkers die dankzij hun opleiding kennis hebben van pensioenregelingen en zijn getraind in het voeren van gesprekken over dit onderwerp. Ze helpen hun collega’s met vragen rondom pensioenen. Tot 20 april 2018 volgen vijftien aanstaande pensioenambassadeurs een opleiding. Na het behalen van hun certificaat gaan zij aan de slag op hun school.
 
Deelnemende scholen zijn: Leeuwenborgh, Rijn IJssel, ROC Gilde Opleidingen, Noorderpoort, Hoornbeeck College, mboRijnland, ROC A12, Scalda en ROC Kop van Noord-Holland.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids