Normal_download

Het Hooihuis in Roosendaal is op de horecavakbeurs Horecava uitgeroepen tot beste leerbedrijf van  het jaar. Het Okurahotel in Amsterdam en de Italian Bar-Bistro City Hall in Leiden eindigden op de tweede en de derde plaats. Dit melden AD en organisator stichting SVH.

De jury verkoos Het Hooihuis omdat leren en werken in het bedrijf "optimaal samengaan, zowel voor de leerlingen als voor de medewerkers". Restauranteigenaar Koen Bakker is hartstikke trots op zijn leermeesters: " Alles staat bij ons in het teken van jeugd en opleiding, dus onze focus is de toekomst. '' Daniek Gijzen is SVH Leermeester bij Het Hooihuis en een van de initiatiefnemers van de nominatie.

Het Hooihuis in Roosendaal ontving naast de award een muurschildje met de titel 'Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018' en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de branchevaststellingscommissie. Deze persoon mag samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

De verkiezingswedstrijd heeft als doel om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters in de horeca onder de aandacht te brengen. Dit jaar deden 143 horecaleerbedrijven mee aan de wedstrijd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids