Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Momenteel maken werkgevers uit de sector zorg en welzijn in regio’s opleidingsplannen om in aanmerking te komen voor de subsidie SectorplanPlus. Mbo-scholen kunnen hierbij ondersteunen door mee te denken over de mogelijkheden en het bieden van maatwerk. Hiermee investeren ze in samenwerking in de regio om op die manier een bijdrage te leveren aan een betere zorg in Nederland. Dit meldt de MBO Raad. 

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het ministerie van volksgezondheid die een extra impuls geeft aan opleidingsprojecten die zijn gericht op: nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers en opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing om zo ruimte te creëren voor nieuwe instroom.
 
Werkgevers uit de zorg- en welzijnsector kunnen in de periode 2017-2021 in verschillende tijdvakken (tranches) intekenen voor subsidie. Hiervoor moeten zij een scholingsplan opstellen. Er zijn vijf type activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen:  de beroepsbegeleidende leerweg (bbl), hbo duaal en kortdurende, middellange en lange trainingen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids