Normal_keuken__koken__pannen__restaurant__diner

Om geld binnen te halen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten organiseren studenten van het ROC Mondriaan in Den Haag een actieweek. Vrijdag 29 september wordt er een ‘Help Sint-Maarten Diner Chantant’ gehouden. Al het geld dat daar wordt ingezameld gaat rechtstreeks naar de actie Nederland Helpt Sint-Maarten, die vandaag in het hele land centraal staat. Dat meldt Den Haag FM.

De gasten die tijdens het diner aanwezig zijn, worden eerst getrakteerd op een feestelijk aperitief, waarna hen een viergangenmenu inclusief drankjes te wachten staat. Studenten van de horeca- en hotelopleidingen (waarvan er zo’n twintig afkomstig zijn van Sint-Maarten) verzorgen het diner. Voor de muzikale omlijsting van de avond wordt gezorgd door studenten van de artiestenopleiding Dapa van het ROC.

Ook De Mondriaan School voor Uiterlijke Verzorging in Den Haag komt in actie om het eiland te helpen. Studenten organiseren zelfs drie Help Sint-Maarten Actiedagen. De helft van die opbrengst gaat naar het goede doel. Ook wordt er een Caribische lunch geserveerd in het grand-café van de school. Ook daarvan gaat de helft van de opbrengst naar Sint-Maarten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids