Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

De provincie Noord-Brabant zet zich in op de internationalisering van het beroepsnderwijs. In dat kader gaat de provincie de komende jaren het Summa College in Eindhoven ondersteunen bij de ontwikkeling van zes Engelstalige opleidingen. Dat meldt Regio in Bedrijf.

De school ontwikkelde vorig schooljaar zelf een paar tweetalige opleidingen op niveau 4 van het mbo. Komend schooljaar komen daar twee opleidingen op het gebied van business en engineering bij. De bedoeling is dat het aantal Engelstalige opleidingen in de jaren erna uitgebreid wordt tot zes in 2020. 

Het Summa College biedt de opleidingen in het Engels voorlopig alleen aan in Nederland. In een later stadium is er de wens om ook samen te gaan werken met scholen over de grens. Voor het komende schooljaar zijn er in Eindhoven 46 leerlingen die zich hebben aangemeld voor een studie in het Engels. Met name voor kinderen van kenniswerkers, statushouders en arbeidsmigranten is deze mogelijkheid een grote uitkomst. 

De provincie Noord-Brabant wil er met de ondersteuning namelijk voor zorgen dat zo veel mogelijk provinciegenoten een opleiding kunnen doen waarmee zij verder kunnen. Vooral bij mensen voor wie hun achtergrond niet in Nederland ligt, bestond al langer de behoefte om een beroepsopleiding in het Engels te kunnen volgen. Bovendien is de roep om afgestudeerden op het mbo groot op de arbeidsmarkt. De provincie denkt dat de ondersteuning voor Engelstalige opleidingen daarom ook op dat gebied positief zal zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids