Summa College daagt kinderen uit om te gamen tijdens Ontdekkingsroute

Techniek en creativiteit komen samen op zaterdag 8 juni tijdens de High Tech Ontdekkingsroute bij Summa Techniek. Kinderen krijgen op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven – vlakbij het vliegveld – de kans om zelf een unieke game-ervaring te creëren. Ze kunnen met elkaar de strijd aangaan met hun eigen ontworpen gamepoppetje en zelfgemaakte controller. Dat meldt het Summa College. 

Een innovatieve, interactieve Summa-machine – waar op dit moment de laatste hand aan wordt gelegd - maakt het mogelijk om met een eigen game-avatar en controller meerdere computerspellen te spelen. “Het idee is eenvoudig en krachtig”, legt mede-bedenker Joost Aarts van Summa uit. “Je tekent je eigen gamepoppetje. Dat mag van alles zijn. Dat poppetje wordt gescand en verschijnt vervolgens in het spel. Met een eigen zelfgemaakte controller van klei, papier of een ander materiaal ga je vervolgens de strijd aan tegen twee andere deelnemers!”

Techniek is leuk en creatief 

De onderwijsinstelling wil op deze manier op een laagdrempelige manier laten zien hoe leuk en creatief techniek kan zijn. Aarts: “Voor veel kinderen voelt techniek als een ver-van-mijn-bed-show. Als zij op een laagdrempelige manier in contact komen en zien wat de mogelijkheden zijn, planten we mogelijk een zaadje voor de toekomst. Technisch opgeleide mensen gaan in deze regio een gouden toekomst tegemoet. Wij weten bij Summa dat techniek en creativiteit hand in hand gaan. Met eenvoudige materialen zoals papier, potlood en klei kunnen kinderen hier al aan de slag. Een controller maken is helemaal niet ingewikkeld. Bovendien krijgen ze de vrijheid om zelf te kiezen hoe hun creaties eruitzien. Groot of klein, dik, dun, rood, zwart of paars. Hun eigen fantasie is de enige beperking.”

Summa Techniek 

De Summa-machine staat tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 8 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur bij Summa Techniek op de Brainport Industries Campus; het groen-gele gebouw aan de N2, in de buurt van het vliegveld. De toegang is gratis. Spelplezier is verzekerd.

Op de Proef-tuinen

Op zaterdag 8 juni openen de mooiste bedrijven en onderwijsinstellingen uit de Brainportregio hun Op de Proef-tuinen. Wie samen met vrienden, familie of gezin binnenloopt ontdekt de echte verhalen achter de mooiste tech-innovaties. Alle locaties zijn gratis te bezoeken! Kijk voor meer informatie op deze website.

Door: Nationale Onderwijsgids