Normal_normal_kind_techniek_tablet_digitaal

Google wil dat meer jongeren kiezen voor een bèta-opleiding. Nu kiest twintig procent van de scholieren voor een technische studie, maar dat aantal moet op lange termijn op veertig procent liggen. In Groningen, dat zich digitale hoofdstad van Nederland wil noemen, worden deze week allerlei cursussen en workshops aangeboden aan scholieren, ondernemers, studenten en mensen die werk zoeken. Op die manier hoopt Google dat de digitale kennis van mensen wordt vergroot. Dat meldt NOS.

Daarnaast krijgt een twintigtal basisscholen in de provincie programmeerlessen aangeboden. De Groningse Oosterhoogebrug-basisschool is een van de deelnemende scholen. Leerlingen uit de vier hoogste groepen ontwikkelden na de lessen hun eigen app die ze na de zomervakantie op de markt willen brengen. IT-bedrijf New Nexus helpt de leerlingen daarbij. Het bedrijf zegt op deze manier graag iets terug te willen doen, omdat sociaal ondernemerschap een belangrijk speerpunt is.

Google probeert zich via het onderwijs meer een meer op de kaart te zetten. Zo biedt het goedkope laptops en lesprogramma's aan basisscholen, zodat scholen met bedrijven kunnen samenwerken. De PO-Raad een veel basisscholen zelf zijn positief over deze ontwikkeling, zolang het onderwijs niet afhankelijk wordt van die bedrijven. Ook leerkrachten halen hun voordeel uit de hulp van Google, omdat door de snelle vooruitgang van de techniek niet altijd alle ontwikkelingen zijn bij te houden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids