Normal_way2go-prijshorizoncollege

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Heerhugowaard is de Way2Go-prijs uitgereikt. Deze prijs is toegekend aan drie Entreestudenten die succesvol met hun opleiding bezig zijn ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor medestudenten. Meltem Koca uit Alkmaar, Zahura Omar Arone uit Groet en Eva Moorman uit Sint Pancras zijn dit jaar de trotse winnaars. Vol zenuwen namen zij afgelopen donderdag, 18 mei, de geldprijs, een oorkonde en een beeldje in ontvangst.

Als leren niet makkelijk gaat, dan win je eigenlijk nooit een prijs. Alle drie de winnaars hebben het niet gemakkelijk gehad. Ondanks deze problemen zijn zij erg gemotiveerd en succesvol in hun opleiding. Meltem Koca was onzeker en kwam van de praktijkschool. Door steeds vriendelijk om hulp te vragen wist zij de opleiding toch met succes af te ronden.

Eva Moorman heeft een verstandelijke beperking maar wilde per se een diploma. Zij wist met veel inzet de twijfels bij docenten weg te nemen. Zahura Omar Arone moest uit Somalië vluchten. Zonder te mopperen zette zij zich in om de taal onder de knie te krijgen en ze floreerde op haar stage. "Deze leerlingen hebben bewezen dat je boven jezelf kunt uitstijgen", aldus Anja Grootoonk, voorzitter van het College van Bestuur van het Horizon College. "Wij belonen hun doorzettingsvermogen en ijver."

Studenten van Entree krijgen intensieve (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding. Als het niet is gelukt op het voortgezet onderwijs is dat een fikse tegenvaller. Je komt in een Entreeklas met uiteenlopende jongeren. Vaak is er sprake van ingewikkelde problematiek. "Regelmatig zijn jongeren het geloof in zichzelf ook een beetje kwijt", aldus directeur Welzijn & Entree, Robert van Rijn. "Onze docenten zetten zich volledig in om succeservaringen te creëren voor deze studenten. Daarbij helpt het enorm als er studenten zijn die in een positieve flow zitten en klasgenoten daarin meetrekken. Daarom zijn wij ook zo blij met het bestaan van deze prijs." De Entreeopleiding bereidt voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. 

(Dit is een advertorial van Horizon College)