Normal_images

Een groep van 450 mbo- en vmbo-studenten uit de regio Utrecht bespraken op 11 en 12 april hun ontwerpen met hedendaagse kunstenaars. Dit deden zij tijdens een bezoek aan onder meer het Mondriaanhuis en het Centraal Museum. De jongeren nemen deel aan een educatieproject binnen het thema ‘Mondriaan to Dutch Design’.

De studenten werken na de ontmoeting met kunstenaars hun idee verder uit met behulp van onder andere 3D-printers. Gedeputeerde Pim van den Berg kwam op 12 april een kijkje nemen.
 
In het educatieve traject in het jaar van De Stijl onderzoeken studenten van mbo bouw en (creatieve) techniek, vastgoed en makelaardij  de werkwijze en processen van de kunstenaars Mondriaan, Rietveld en Boris Tellegen. Ze doen dit met een probleemstelling waarbij zij hun eigen talenten, fascinatie en 21ste-eeuwse mogelijkheden inzetten om tot een ontwerpoplossing te komen. De vmbo-leerlingen gaan in het najaar naar de tentoonstelling over Rietveld en krijgen een workshop van de Utrechtse stichting Protospace.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids