Logo_4

Welke baan past bij mij? Hoe zorg ik dat ik die baan krijg? Hoe zorg ik dat ik er klaar voor ben? Jongeren vinden het antwoord op deze vragen door: te gamen! In Brabant gamen de eerste duizend jongeren voor een baan. Dit is één van de initiatieven van de ‘WerkWeek’ die de Nederlandse arbeidsmarktregio's organiseren (van 13 tot vrijdag 17 februari). Dit meldt Attacom.

Volgens Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is de werkloosheid onder jongeren op het laagste punt sinds vijf jaar. “Maar dat betekent niet dat we er al zijn. Er is nog steeds een grote groep jongeren die nog aan de kant staat.” Juist op die groep is Ready4Work gericht; een online carrièregame die jonge werkzoekende arbeidsfit maakt. In de provincie Noord-Brabant gaan er zo’n duizend Brabantse jongeren, verdeeld over verschillende arbeidsmarktregio’s, mee aan de slag. 
 
Jongeren kunnen de game spelen met bedrijven uit hun eigen regio. Wethouder Miriam Haagh van de gemeente Breda: “Ik zie heel veel talentvolle jongeren die gestopt zijn met onderwijs en geen werk hebben. En aan de andere kant sectoren die staan te springen om jong personeel. Met deze game kunnen we schoolverlaters in hun eigen ‘taal’ op het spoor zetten van sectoren waar de vraag naar jong personeel het grootst is.”
 
Directeur Alan Bredenhorst van Project- en communicatiebureau 125Procent uit Amsterdam: “Door het spelen van de game ontdekken ze hun eigen skills, leren er skills bij en leren hoe ze deze kunnen inzetten om meer kans te maken op een baan die bij hen past! ” 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids