Normal_normal_stethoscoop__computer__toetsenbord__informatie__medisch

Ter gelegenheid van de e-Healthweek, verzorgden SmartHealth en ROC Midden Nederland deze week een inspiratie-college voor studenten van de opleidingen Doktersassistent en Apothekersassistent. Tijdens de sessies doken de studenten en docenten in de technologische ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Waarom gaat e-Health zo snel? Welke bedrijven zijn belangrijk voor de zorgpraktijk, en met welke nieuwe technologie krijgen ze straks te maken? Tijdens een interactief college gingen zij het gesprek aan over hoe e-Health de zorg verandert, en wat dat voor het werkveld betekent. Dat meldt ROC Midden Nederland.

e-Health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Zoals beeldbellen met de zorgverlener of het vanuit huis volgen van de ontwikkeling van de ongeboren baby, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Door het gebruik van e-Health-toepassingen wordt zorg efficiënter ingericht, waardoor de kwaliteit van zorg verbetert.

Door deze ontwikkelingen veranderen de werkzaamheden van zorgverleners. Het Gezondheidszorg College wil studenten zo goed mogelijk opleiden voor een continue veranderende zorgsector. De inhoud van de opleidingen wordt hierdoor doorlopend afgestemd op de actualiteit. De verschuiving in de zorg van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’ is daarbij één van de uitgangspunten. De inspiratie-colleges van SmartHealth, waar moderne technologieën de revu passeerden, sluiten daarmee prachtig aan bij de onderwijsvisie van het Gezondheidszorg College.

Deze week organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de e-Healthweek. Het doel van deze week is om zorgprofessionals, patiënten en geïnteresseerden op verschillende plekken in Nederland kennis kunnen maken met de mogelijkheden van zorgtechnologie en e-Health.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids