Normal_francoisbrandt2

Baguettes, croissants en ciabatta’s: het waren enkele ingrediënten tijdens de masterclass brood bakken voor Noord-Hollandse bakkers. Voormalig wereldkampioen brood bakken, Francois Brandt, verzorgde de masterclass. Op uitnodiging van het ROC Horizon College kregen de bakkers en studenten in de bakkerij van de school de fijne kneepjes van het brood bakken uitgelegd. Dat meldt ROC Horizon College.

Meester boulanger Francois Brandt maakte deel uit van het Nederlands Boulangerie Team en hij won vele prijzen, waaronder het wereldkampioenschap in 2010 in Parijs. Dinsdagmiddag 17 januari ging hij bij het Horizon College, locatie Heerhugowaard, met de aanwezigen aan de slag met baguette- en ciabattadeeg. Er werd onder meer uitgelegd wat de invloed van water is op het deeg. Ook werd er croissantdeeg gemaakt en verwerkt tot verschillende producten.

Bakkers, en tevens praktijkopleiders van de studenten van het Horizon College, uit de gehele regio kwamen naar de masterclass. Zo bekeken bakkerij Raat (Alkmaar), bakkerij Bakker (Schoorl), bakkerij Frank Rood (Oudkarspel), bakkerij Kaandorp (Heiloo), bakkerij Dunselman (Den Helder), bakkerij Het Bakkersatelier (Zwaag), bakkerij Stevers (Zwaagdijk) en bakkerij Swart (Wervershoof) met interesse de verrichtingen van Francois Brandt.

De masterclass is een initiatief van de afdeling Brood & Banket van het Horizon College en maakt onderdeel uit van het excellentieprogramma, waarin studenten worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. “Het Horizon College heeft me gevraagd deze middag te begeleiden”, vertelt Francois Brandt. “Ik vind het een super initiatief; de vraag om vakmanschap, om studenten en bakkers te enthousiasmeren. Dat is waar ik voortdurend mee bezig ben. Mensen enthousiast maken voor dit vak. Wij voegen geen additieven toe, het is enkel water, biologische steengemalen bloem, onze eigen desem en organisch zeezout. Daarmee bakken wij fantastisch brood en dat is topsport.”

(Dit is een advertorial)